Posted on May 19, 2022 in Novosti

DRUŽENJE SA GRAĐANIMA NA ĆEMOVSKOM POLJU-BUDUĆEM NAJVEĆEM PARKU U PODGORICI

by auzp

U okviru aktivnosti druženje na Ćemovskom polju koju je organizovao Glavni grad učestovali su predstavnici Agencije za upravljanje zaštićenim područjima. Glavni cilj kampanje je da podstakne što veći broj ljudi da svojim sugestijama i prijedlozima učestvuju u kreiranju sadržaja budućeg najvećeg parka u Podgorici.

Gradonačelnik dr Ivan Vuković je tom prilikom kazao da je u pitanju je izuzetno velik prostor, površine čak 43ha, koji ima potencijal, te da Glavni grad namjerava da ga pretvorimo u centralni gradski park. 

Putem sajta www.nacemovsko.me građani su već uputili na stotine prijedloga, a večeras je veliki broj njih posjetio Ćemovsko polje i podijelio sa predstavnicima Agencije i organizacijama Glavnog grada mnoge ideje i inicijative.

Direktor Centra za informacioni sistem Glavnog grada, Džemal Lekić, podsjetio je na platformu nacemovsko.me koja pruža građanima mogućnost da elektronskim putem kandiduju svoju ideju. Putem ovog sajta građani mogu do 1. jula uputiti svoj prijedlog tako što će se registrovati, zatim ispuniti formu i kandidovati ideju koji treba da podrži 500 posjetilaca ove platforme. Nakon toga, ideje koje su dobile neophodnu podršku u prvom krugu, naći će se na listi prijedloga o kojima se glasa. Stručni tim će pažljivo analizirati sve prijedloge i razmotriti mogućnost njihove realizacije.