Posted on April 26, 2022 in Novosti

AGENCIJA PARTNER NA PROJEKTU ’STVARANJE PREKOGRANIČNE VEZE ZA SOCIO EKONOMSKU ODRŽIVOST KROZ ZAŠTITU PRIRODE’’

by auzp

U okviru poziva za podnošenje prijedloga projekata Western Balkans Fund (WBF) Agencija je kao partner sa NVO ‘’FLAG’’ iz Albanije i EYCD sa Kosova dobila sredstva za prijedlog projekta ‘’Stvaranje prekogranične veze za socio ekonomsku održivost kroz zaštitu prirode’’.

Cilj projekta je umrežavanje, razmjena znanja i jačanje svijesti lokalnih zajednica po pitanju zaštite životne sredine i održivog razvoja sa fokusom na zaštitu šuma u zaštićenim područjima i upravljanje otpadom, kao i jačanju kapaciteta NVO da zajednički sarađuju u oblastima od zajedničkog interesa.

Projekat će trajati 6 mjeseci u okviru kojeg će se organizovati 3 radionice (Podgorica, Prizren i Skadar) sa ciljem stvaranja zajedničke platforme i razmjene iskustava sa nevladinim organizacijama iz Albanije i Kosova koje se bave zaštitom prirode.

U cilju organizacije radionice u Podgorice, tema koje će se razmatrati na radionici, budžet, izvještavanje,i drugih logističkih detalja vezano za implementaciju projekta održano je više sastanak sa predstavnicima FLAG iz Albanije I EYCD sa Kosova.