Posted on March 19, 2022 in Novosti

OZVANIČEN RAD RENDŽERSKE SLUŽBE U OKVIRU AKCIJE SADNJE NA BRDU GORICI

by auzp

OZVANIČEN RAD RENDŽERSKE SLUŽBE U OKVIRU AKCIJE SADNJE NA BRDU GORICI

Danas je u okviru još jedene akcije pošumljavanja na Gorici ozvaničen i početak rada Rendžerske službe u okviru Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Glavnog grada. Ključnu ulogu i neposredni nadzor nad zaštićenim područjima parkom prirode ,,Komovi“, parkom prirode ,,Rijeka Zeta“, spomenikom prirode ,,Pećina Magara“ i uskoro spomenikom prirode ,,Park šuma Gorica“ vršiće rendžeri. Oni će vršiti direktan nadzor i nadgledati sprovođenje režima zaštite, namjenu i korišćenje površina svih korisnika prostora kao i posjetilaca kroz redovan obilazak zaštićenih područja na teritoriji Glavnog grada.

Ovom prilikom direktor Agencije Dragutin Đeković je istakao da je ‘’to potpuno nova služba, čiji je primarni cilj očuvanje životne sredine u cijelom gradu, a posebno u zaštićenim područjima. Rendžersku službu ćemo u narednom periodu nadograđivati i ona će značajno doprinositi očuvanju svih zelenih površina u našoj Podgorici”.

 “U Rendžerskoj službi sam od njenog osnivanja i drago mi je da mogu da kažem da sam dio tog tima. S obzirom na moje višegodišnje iskustvo u poslovima bezbjednosti, drago mi je da mogu da dam doprinos u cilju očuvanja životne sredine”, kazao je rendžer Ivan Veljović.

U akciji pošumljavanja Gorice koju je organizovao Glavni grad posađeno je 250 sadnica a odazvalo se više stotina građana, kao i veliki broj predstavnika diplomatskog kora i društveno odgovornih kompanija.