Posted on February 13, 2024 in Novosti

JAVNA RASPRAVA ZA NACRT PLANA UPRAVLJANJA ZA SPOMENIK PRIRODE ”PARK ŠUMA GORICA” ZA PERIOD OD 2024 – 2029.GODINE

by auzp

Sekretarijat za prostorno planiranje i održivi razvoj u saradnji sa Agencijom za zaštićena područja Podgorice organizuje javnu raspravu za Nacrta Plana upravljanja za SP ‘’Park šuma Gorica’’ za period od 2024- 2029.godine.

Pozivaju se građani, stručna i naučne institucije, državni organi, strukovnim udruženjima, nevladine organizacije, mediji i druge zainteresovane organizacije i zajednice da se uključe u javnu raspravu i daju svoje prijedloge, primjedbe i sugestije na tekst Nacrta Plana upravljanja za SP ‘’Park šuma Gorica’’ za period od 2024- 2029.god.

Sugestije i komentare možete slati na email adrese Sekretarijata za planiranje prostora i održivi razvoj sekretarijat.planiranje.uredjenje@podgorica.me i Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice info@auzp.me.

Centralna javna rasprava zakazana je za 9.februar 2024.godine u zgradi Gradskog parlamenta sa početkom u 12h u multimedijalnoj sali (2 sprat) ul. Njegoševa br 20.

Plan je izradio multidisciplinarni radni tim u skladu sa zakonom o zaštiti prirode, Studiji zaštite za park šumu Gorica, smjernicama IUCN-a za upravljanje zaštićenim područjima i dobrim praksama. Kako bi proces bio što transparentniji i uključio sve zainteresovane strane i stručnu javnost izradu je podržala Komisija.

Cilj izrade Plana upravljanja za SP„Park šuma Gorica“ je definisanje ciljeva, aktivnosti i indikatora, kojima će se obezbijediti efikasna zaštita, upravljanje, razvoj i korišćenje Park šume Gorica za period 2024.-2029. godina.

default