Posted on February 12, 2024 in Novosti

otvorena edukativna stanica “zeta”

by auzp

Otvorena Edukativna stanica “Zeta” na predivnoj obali ove rijeke u Podgorici.

Svečani trenutak su svojim prisustvom uveličali zamjenik gradonačelnice Glavnog grada, Luka Rakčević, i direktorica Agencije za upravljanje zaštićenim područjima Podgorice, Jasna Gajević, izražavajući punu podršku ovom projektu u ime lokalne samouprave i Agencije. Nakon toga su, direktorica CZIP-a, Jovana Janjušević, zajedno sa gospođom Gajević, svečano otvorile vrata Edukativne stanice presjecanjem crvene vrpce.

Ova stanica je rezultat maštovitog tima CZIP-a, koji je prepoznao potencijal za edukativni prostor u jednoj maloj garaži na obali Zete. Ovdje smo stvorili kutak ispunjen edukativnim sadržajem, uključujući skulpture ptica, gmizavaca, insekata i riba u prirodnoj veličini, rad poznatog umjetnika Paka Venture iz Španije.

Edukativna stanica “Zeta” sada čeka posjetioce, posebno najmlađe, kako bi im omogućila jedinstvenu priliku da otkriju čaroliju Parka prirode “Rijeka Zeta”. Ovdje će se održavati različiti edukativni programi za različite uzraste, a cilj je da se promovišu vrijednosti ovog predivnog područja.