Posted on September 20, 2021 in Novosti

AKCIJA ČIŠĆENJA GORICE

by auzp

AKCIJA ČIŠĆENJA GORICE

Predstavnici Agencije učestvovali su u prvoj velikoj akciji čišćenja Gorice nakon požara koji su tokom ljetnjih mjeseci uništili dio zelenog fonda. Akciju je organizovao Glavni grad simbolično, na dan kada je Crna Gora prije 30 godina proglašena ekološkom državom.  Pored predstavnika gradskih preduzeća, nevladinih organizacija i škola ovu akciju podržali su na stotine građana, ljubitelja Gorice koji su pokazali odgovoran odnos prema životnoj sredini.

Glavni grad je formirao Komisiju za izradu Plana sanacije od požara na dijelu brda Gorica čiji član je i Agencija za upravljanje zaštićenim područjima, a  koja će u narednom periodu definisati lokalitete na kojima će se izvršiti sadnja biljnih vrsta, uzimajući u obzir prirodu lokaliteta, kao i rezultate Studije zaštite Park šume Gorica, definisati mjere koje treba preduzeti, kao i dinamiku sadnje.

Ovo je prva u nizu akcija koja je organizovana, a kojom se stvaraju uslovi za ozelenjavanje  opožarenog dijela brda koja je najavljena u novembru mjesecu.